28.Péřová bábovka (do větší formy)
Suroviny: 450g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva,250g tuku ( hera, máslo ,senna, stella)300gpískového cukru,6 vajec, strouhaná kůra a šťáva z půl citronu, 1 vanilkový pudink,1/4 l mléka, vanilkový cukr na posypání.
Postup: Tuk utřeme s cukrem a žloutky do pěny. Přidáme citronovou kůru a šťávu, prosátou mouku smíchanou s pudinkem a práškem do pečiva, mléko a dobře promícháme. Nakonec lehce vmícháme pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a strouhankou vysypané bábovkové formy tak, že je hrneme od středu více k okrajům, abychom získali rovný povrch upečené bábovky. Pečeme v předem vyhřáté troubě mírně asi 50 minut. Upečenou vychladlou bábovku vyklopíme a posypeme vanilkovým cukrem. Bábovka vydrží celý týden vláčná.