Kokosky2
Suroviny:2dl bílků,450g moučkového cukru,1 lžička meruňkové marmelády,250g mletého kokosu,1lžíce octa, strouhaná kůra z jednoho citronu,na dokončení:čokoládový krém,upečená linecká kolečka,rybízová marmeláda, čokoládová poleva.Postup:dotuha vyšleháme bílky s cukrem a dáme do vodní lázně. Přidáme marmeládu a častěji rpošleháváme,dokud není hmota horká.Vyjmeme z vodní lázně a zlehka vmícháme kokos,ocet a citronovou kůru. Dáme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme hromádky o průměru asi 2cm. Špičky kokosek mírně zploštíme prstem namočeným do vody.Pečeme velmi pomalu(140°C-podle trouby).Na upečená linecká kolečka nastříkáme tenkou špičkou krém tak,abychom doprostřed mohli dát kousek marmelády.Přilepíme kokosky a na chvíli vložíme do lednice.Připravíme si čokoládovou polevu, do které máčíme spodní části kokosek. Pokládáme na papír a necháme ztuhnout.Čokoládový krém:3vejce,150g moučkového cukru,1 vanilkový cukr,2lžíce kakaa,100g ztuženého tuku,2cl rumu,400-500g másla.Vejce,cukry a kakao dáme do mísy nebo kastrolu a postavíme do vodní lázně.Nad parou zahříváme a občas prošleháme metličkou tak dlouho, dokud směs není horká. Odstavíme z vodní lázně,přidáme nakrájený tuk a rum a za občasnéhomíchání necháme vychladnout.Změklé máslo vyšleháme a pomalu přidávámevychladlou směs.Vyšleháme hladký čokoládový krém.Čokoládová poleva:130gčokolády na vařeníOrion, 120gztuženého tuku.Nalámanou čokoládu a pokrájený tuk zvolna rozehříváme ve vodní lázni.Voda nesmí vařit.Metličkou mícháme.Cukroví namáčíme do vlažné,ne příliš teplé polevy(25-30°C)ZDROJ:helenčino pečení-vánoční cukroví.