Lehký želatinový krém s mascarpone.
2 vejce, 500g tvarohu, 250ml smetany na šlehání, 250g mascarpone, 100g krystalového cukru, 50g moučkového cukru, 20g práškové želatiny, libovolné ovoce. Želatinu necháme nabobtnat v 1 dcl vody, vejce s krystalovým cukremšleháme nad parou do zhoustnutí a vychladíme. Tvaroh, mascarpone vymícháme s moučkovým cukrem, přidáme vyšlehanou smetanu a vajíčkový krém a dobře promícháme (vyšleháme opatrně). Želatinu rozpustíme v mikrovlce (asi10 sekund), přidáme k ní 2 lžíce krému a dobře promícháme, pak vše přilejeme do ostatního krému a šlehačem přešleháme, nejlépe je krém přidávat po malých dávkách během šlehání, můžeme opatrně přidat libovolné ovoce. ZDROJ: www.tortyodmamy.sk