tříbarevná sametová roláda.
Těsto:6 vajec, 6 lžic pískového cukru, 1 lžička jedlé sody, 3,5 lžíce kakaa. Krém:200ml mléka, 3 lžíce polohrubé mouky, 250g másla, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce moučkového cukru, 2,5 lžíce kakaa. Postup:Bílky vyšleháme s cukrem, postupně zašleháme žloutky a sodu smíchanou s kakaem. Pečeme na pečícím papíru, který potřeme tukem z obou stran. Upečený horký plát srolujeme i s papírem. Na krém uvaříme z mléka a mouky kaši. Vyšleháme máslo s cukrem a pak zašleháme vychladlou kaši. Krém rozdělíme na 2 poloviny, do jedné přidáme kakao. Na plát natřeme světlý krém, na něj tmavý a srolujeme.